Systeemvereisten webinars

Het streamen van een live webinar vergt meer van je computer dan de meeste andere computertaken. Je computer moet bijvoorbeeld je beeld en geluid verwerken, zorgen dat deze twee synchroon lopen en ontvangt daarnaast ook je chat berichten en dergelijke. Daarom tref je hieronder de technische specificaties aan om een webinar goed te kunnen volgen.

Internetsnelheid

Voor deelnemers aan het webinar geldt een minimale downloadsnelheid van 60 kilobytes per seconde (gelijk aan 0,5 Mbps). WebinarGeek past automatisch de kwaliteit van de webinar aan (naar beneden of naar boven) afhankelijk van de beschikbare bandbreedte en de computercapaciteit van de deelnemer.

Testen

Je kunt de snelheid van je internetverbinding hier testen. Klik op “Begin test” na het laden en kies een locatie in de buurt. Zorg dat de (upload of download) snelheid in “Mbps” hoger of gelijk is aan de aangegeven minimale snelheden.

Ondersteunde computers

Wij werken met de webinar software van WebinarGeek. WebinarGeek is getest op Windows 8 of hoger, Mac OS X Mavericks of hoger en Linux Ubuntu 10 of hoger. Qua mobiele apparaten is het getest op iOS 9 of hoger (voor een optimale ervaring is iOS 10 of hoger vereist) en op Android apparaten waarvan het Android besturingssysteem gelijk is aan versie 4.1 of hoger.

Windows 7 wordt niet ondersteund, gezien het feit dat deze al sinds 2015 ook door Microsoft niet langer wordt ondersteund en geupdate.

Testen

Je kunt op deze pagina zien welk besturingssysteem je hebt.

Ondersteunde browsers

WebinarGeek is werkend getest op:

  • Google Chrome (versie 65 of hoger)
  • Mozilla Firefox (versie 49 of hoger)
  • Mac Safari (versie 10 of nieuwer)
  • Internet Explorer 11 & Edge (eerdere versies niet ondersteund)
  • Android 4.2 of nieuwer (met daarop Google Chrome 50 of nieuwer)
  • iOS Safari en Google Chrome for iOS (iOS10 of hoger)

WebinarGeek zal ook nagenoeg altijd werken in andere browsers waar videostreaming in wordt ondersteund. De volledige scherm (full screen) optie voor kijkers wordt in alle bovengenoemde browsers ondersteund behalve in iOS (iPhone/iPad etc.).

Testen

Je kunt op deze pagina zien welke browser je hebt.